Invasion of Gbg/Vbg

klockan är nu cirka 07.21...!!.. OMG det är ju fortfarande natt för min del, men inte idag.. nu sitter jag på tåget på väg ner till vad många i Stockholm skulle kalla för "Sveriges baksida"- Göteborg!

Sovit ungefär 2 timmar inatt så pigg som en lärka är man också, ont i händer som bara den, vet ni hur jobbigt det är att dra en tung resväska i snö! FyFan säger jag bara (ursäkta att jag svor)

Hörs sen! So long sthlm!

XoXoXo


Okej tågresan var en ren mardröm! En gubbe som satt jämte mig, gud vad han STAAAAANK! BLÄ! BLÄ! trodde jag skulle dö, satt och sniffa ur coca-cola flaskan för att inte känna lukten.!.
Väl framme (35 min försenade) mötte Lillasyster Simonë mig på stationen, katten vad kallt det är här! 
Vi traskade hem i snöyran, slöade en stund sen tittade solen fram och då gick vi på en liten shoppingrunda, jag fick välja ut födelsedagspresent, blev ett par nya skor (Love Them! Thanks pluttis) snön singlar ner från skyn IGEN! så chips,godis och vin framför tro det eller ej men vi kände för lite nostalgi- Eva & Adam/Fyra födelsedagar och ett fiasko! Guud den har man inte sett på år och dar. Dagen för övrigt har bara skridit förbi helt lungt, nu ska jag och Simonë fortsätta kolla igenom Cameron Diaz-boxen, inne på "Den där Mary" nu .. Oj Oj klantarslen hela bunten hehe...!..

Imorgon ska Simonë & jag fika & shoppa med pappa, sen åker jag hem till honom för att träffa resten av syskonskaran, Lillasystrarna Filippa & Melissa. Som jag saknat dom små trollen, ska bara krama och pussa dom hela tiden!.

Natti Natt So Long (by the way,saknar Sthlm redan-abstinens ;P)
XoXoXo

image14

En helt vanlig bakissöndag

Inte kul att vakna upp kan jag meddela, första tanken som kom var -"Hur kom jag hem?!" ..Mitt huvud var helt stendött,ingen funktion för fem öre. Att jag ens kunde minnas mitt egna namn var ju bara helt otroligt, den huvudvärken jag vaknade mer är nog den värsta jag vart med om!

Senare på eftermiddagen mötte jag upp Niklas på stan, han lika "pigg och kry" som jag, helschönt med stark sol en dag som denna, Thank good för att solglajjorna uppfunntis,bara på med dom (tack för modellerna stora) för att inte skrämma något stackars oskyldigt barn hehe... Därefter åkte vi hem till mig, på med film ( Carlitos Way-Rise to the Power,tror jag den hette) Men japp den filmen såg vi mycket av,somnad båda två ganska så fort..Myspysigt!..
På kvällen är det dags för Niklas att jobba (så duktig,för att vara så omotiverad :P) så vi åker till Toxic ihop, möter upp Vickan och Pernilla och killkompisar till dom, som följer med.

Inte för att jag kände mig direkt taggad för utgång men men,ibland får man helt enkelt offra sig, trots sprängande huvudvärk a.k.a bakis.. Träffade Jasmine o Camilla (Happy B-day,gullet!18 år fylla,bli av med sin nattklubbsoskuld i aa kommer inte på något bra rimslut,sry!) helt Lovely! Mysig kväll, fram till typ halv två då tog det slut för mig, då ville jag bara hem men hade lovat att jag skulle sova hos Vickan. Yeah Thanks bruden som ville stanna till 3. Så vad gjorde jag för att dryga ut tiden, rökte, rökte lite till, latcha med mina underbara bartendrar, thanks Mr R för den oskyldiga ska krama dig-ops fick visst en smocka-på köpet-kramen! Bet mig i tungen o helsike vad det gjorde ont! Tack Tack! ;) Tro mig,Pay-Back time someday! Men ni är allt underbara!  Näe nu orkar jag inte skriva mer

Tack och Hej Bakisplay
XoXoXo

image13
Virre och jag "Virrpannan"

20th big party!

Oj Oj vad jag har mycket att skriva om nu!
Under lördagsförmiddagen gick mamma och jag en runda på stan, mysigt i vår/sen-vintersolen, debuteradeSystemet för första ggn själv, gud bara det är ju ett inlägg i sig. Snacka om gammal jävla hagga/bitch i kassan! OMG! Värre attitydproblem/trött på livet kan ju ingen vara mer än henne. När jag ska betala allt frågar hon efter legg, när jag glatt ger henne det kläcker hon först kommentaren "Trodde du verkligen att du skulle slippa undan och visa? Om till och med 25-30 åringar får visa!" .... Min tanke var .."Ursäkta kärring men jag har inte trott att jag ska behöva slippa undan något,fyllde ju förfasen 20 för 3 dagar sedan!.. Därefter att tagit en titt på mit legg fortsätter hon "Ah 3 dagar det är precis så att du klarar dig, tur för dig det!" ....Min andra tanke var att stackars henne, snacka om att ha ett misslyckat liv, vad kan hon ha vart 50-55 år, och sitta i en kassa på systemet...!.. Såhärmed ska jag aldrig mer handla på det stället. Thanks för att du var så ytterst trevlig! Tantjäkel!.

Vid 4 tiden kom Jonna (tror det var runt 4, minnet sviktar en aningen), därefter strax efter halv fem fick jag säga Hej då till mamma som skulle åka hem igen =( ...

Sedan började tjejerna droppa in en efter en, först Parisa & Tara (Tack för champagnen) , därefter sviktar minnet igen men alla som till slut kom var även Sarah, Emma, Carro Forsberg, Sibina (Thnks for the wine), Anne-Marie.. Vi myste med drinkar, Singstar, klädombyten, sedan dags för middagen, menyn bestod utav Pasta Pesto done by me! (riktigt grym gourmet kock!), mini baugetts osv.. Dryck tilldelades i vin, champagne och Martini drinkar. Innan vi satte i oss maten fick jag mina paket, gud tack tjejer, helt underbara ni är! Fick en ursöt klänning, halsband, massa smink och sminkborstar/penslar =)

Efter lunch var det dags för att lägga make-upen, dricka upp och sedan gå till tåget.. Där jag i tydligen panik letar efter mitt försvunna bankkort (filmbevis-minnet för kvällen slutar ungefär här,Tack för alla bilder o filmer så minnet kan återskapas!) Kul Kul. Framme vid Toxic grattades jag återigen av folket där, Tackar! =) Mötte upp Fatima, Kimberly osv. där =) Tack för vad jag kan tro var en helschön kväll, som sagt mitt minne söps bort ganska så bra, men som jag sagt det senaste dygnet, 20 fyller man bara en gång..!!...

Eftersom minnet inte är det bästa just nu så är detta det enda jag kan skriva, så får tacka sålänge och fylla i luckorna med tiden

XoXoXo

image11
Delvis av sällskapet
 FrV:Sibina, onyktra jag m. söta kronan, Anne-Marie,Fatima,Ingen aning?!
Längst fram Sarah
(Tack Richard för bilderna du la upp..!!..)

Hel schönt

Efter en sen frukost gick mamma och jag en långpromenad längs Strandvägen,bort mot Djurgården och tillbaka till Karlaplan.. Solen sken och fin fint väder, men FCK vad det blåste iskallt, Brr. Skönt med en som vanligt lika delicious VaniljLatté på Espresso House.! Livet som 20-åring är verkligen ansträngande...?!..

Därefter lunch/middag sedan har vi bara degat hela dagen, imorgon åker hon =7 Även stor partaj till min ära ;) Ikväll hade vi myskväll och sjöng bla. Singstar, Oj Oj om ett gott skratt förlänger livet lär jag leva tills jag blir 200! 

Men nu mina kära behöver jag min Beauty-sleep! Imorgon blir det en lång kväll och natt, får se vad som händer oss för äventyr, när alla vi tjejer är samlade vet man aldrig vad som kan hända! 

XoXoXo

 

SergelTroll+ Ursäktande

Okej så jag ska vara ett år äldre idag, ett år klokare, osv... Men nått som jag börjar märka av är att mitt tålamod blir allt sämre och sämre med var år som går.. Idag OMG, jag höll på att gå under av irritation! Det är dom så kallade små fjortis brudarna- A.K.A Trollen, som hänger på Sergel, alla sthlmare ni vet vilka jag menar. Det är dom där småbrudarna som har missbrukat puder så dom har tre lager tjockt smink, tupperat morots-blondt hår, mjukisbyxor, spetsskor och som pricken över i:t- körsbäret på toppen osv. Fjällrävenjackan, modell förstor gärna i färgerna blå,röd! Ursäkta att jag säger det, MEN VAFAN HAR NI FÅTT DETTA IFRÅN?! Ni ser precis ut som trollen min generations föräldrar lekte med! (jämf.Bild längst ner) ni ser förjävliga ut, ser ni inte det själva?! Men iaf tillbaka till min dag nu när ni vet vilka jag menar. Först kommer det fram ett litet gäng där en tjej med en röst som låter som en 5-årings "Skulle du kunna köpa ut sig åt miiiig?" -Nej flicka lilla vet du vad jag tänker inte köpa ut åt dig, du ser inte ut att vara en dag äldre an 12 för det första, sen kan du komma tillbaka när du nått över 1.50 cm strecket!" (Faktiskt så sa jag detta, men hon hade så jäävla dryg attityd, Åh snorunge gå hem o lek med barbie eller bratz! )

Det andra som sker är när jag väntar på 1:ans buss på hållplats "Stureplan" (still not brat miichi!) (tar en cigg för att vänta ut tiden) då kommer ett till gäng fram (av typ Troll) med lika "dryg" attityd osv, "kan jag få en cigg av dig?" Återigen, vad är det med alla dessa småungar?! -"nej det kan du inte, väx upp och få åldern till det"...

Okej nu tycker ni kanske att jag låter asdryg, snål som fan osv... Men fel fel fel. 1. Jag var astrött imorse,blev riktigt sent igår,men vafan 20 fyller man bara en gång ;) 2. Snål är jag inte, vem som än frågar mig på krogen osv om cigg får.  3. det enda är att dessa småungar OMG väx upp, skippa sminket i överflöd, och lägg ner den där fjolliga jävla rösten! sen mjukisbyxor till spetsskor, Hm?! NÄE!


Nu ligger jag och mamma och kollar Insider, Ashberg är ju bara för jäkla schön! haha Säg nått den snubben inte skulle säga eller göra! Keep on going! Förövrigt idag så har jag hunnit med shopping, lunch, IKEA med mamma, och tv-mys. Knappa 48 timmar kvar tills min födelsedagsmiddag+ utgång, Vad jag längtar! Woho! Undra vad Anne-Marie har med sig till mig från Italy?
Måste bara tillägga, Ni får ursäkta mig att jag är så seg på bilder, men min USB-sladd grejjimoj tycks ha fått egna fötter för den är puts väck och den andra kameran den är helt väck i maskineriet(=söndersupen) Men ska bättre mig, håll ut tills dess!

XoXoXo


image10

20 år-Row & Björn G

Åh harregud vilken start på första dagen som 20-åring, happy birthday  to mee ;D (19 mars) skolan började vid 08.00, SKÄMT?! Näe verkligen inte, så bara för mig att traska dit, mötte emma o carro vid spärrisarna och fick så söt "Ja Må Hon Leva Sång" innan vi började engelskan, 1½ timme,OMG!! Tur att det för första ggn på länge var en roliga lektion ;D därefter en ytterst lång håltimma, under den tiden hann jag med research till mitt projektarb., lunch, styrelsemöte och när jag är klar med mötet och ska åka upp till våran våning ser jag ballonger längs uppehållsrummet...Hmm kan tjejerna ha lite bus för sig? Japp det kan dom =)

Guuud vad mysigt dom hade gjort det, dukat ett långbord, tända ljus, ballonger, bildkollage på oss alla (mestadels mig då dvs ) och mumsigt god fika. Kan man ha bättre vänner? Näe jag tror inte det är möjligt!

Efter vår söta lilla fika var det dags för Samhäll, woho! Inger-Thora YesYes! Rena valium tabletten den lektionen, damn vad trött jag blev inte långt ifrån att somna kan jag erkänna! Puh! När lektionen äntligen var slut vid halv tre gick jag och Emma ner för att möta mamma, därefter åkte hon och jag hem och emma till sitt. En snabbdusch och lite tillfräschning innan det var dags för kvällens händelser...

Först en utsökt god middag på Vapiano (Stureg. 12) mums mums! Rekomenderar!
Därefter den bääästa födelsedagspresenten någonsin, Björn Gustafsson! Ikväll gick vi till Raw (Blue Moon Bar) och avnjöt humor när den är som bäst. Kvällens gäster var förutom Mårten Andersson (himself), Björn Gustafsson (damn he´s cute!), Petra Mede och André Wickström! Helt underbar kväll med roliga punch-lines och gott vin.
Bara måste citera vår schöna svensk-finländare André W;

"Det som händer i Stockholm stannar i Stockhilm"
&
"Visst är det bra och vara nykter men det är fan mycket roligare att vara full"

 Men nu ska jag och mamma äta våra födelsedagsbakelser och sedan sova klockan är långt efter sovdags! Tack för en underbar dag och förstart på mitt riktiga firande!
XoXoXo



"Rest in..."

..bed, försov mig imorse,attans vad inte bra, men har inte hunnit vänje mig över dessa tider. Klockan 8 då är det fortfarande natt, puh! För övrigt idag så har jag hunnit städa, nästan svimma 2 ggr, äta lite Candy!, och spelat PS2 :P (bilar, guud blixten e ju så söööt).. Resterande timmar av dagen ska jag för en gång skull hänge åt avkoppling! Ska bli så skönt, måste vara pigg o fräsch till min födelsedag imorgon =) Vid 22 kommer mamma med tåget, gud ska bli så kul! Inte träffat henne sen vi kom hem från Thailand i jan =/...Och vi två ska bara göra massa girlie girl saker denna veckan hon är här :)
 

..Peace

Martine Vik Magnussen.
Vill bara citera från tidningen Punk.Se;

"Överklasskvinnan Martine hittades mördad i ett soprum" ... vänta,inte bara jag som fackindelar folk, Michi!

image9

XoXoXo


Dedication to Em

Första skoldagen på ytterst länge (har haft praktik i 7 veckor) och tro mig jag var inte pigg! Men det är inte vad dagens inlägg ska handla om, Emma detta är till dig. Min älskade vänn, andra hälft och min egna goofy-boll som jag kan dela mina knäppa tankar med!

Okej det första jag verkligen ska skriva ner är följande som strax kommer.
Men först lite bakgrundsfakta!
Vi sitter i skrädderisalen och har projektarbetstid, alla är allmänt flummiga i skallen och vi sitter och pratar om vart vi ska ut och fira mig i helgen (Yes thats right, på onsdag är det my big day! finaly the BIG 20! ) då vill emma dela sina tankar angående hennes skildring mellan de båda klubbarna, Hell´s Kitchen och Laroy,


- Skillnaden mellan Hell´s Kitchen och Laroy är att killarna på Hell´s har växt i sina kavajer och är mer mogna medans killarna på Laroy fortfarande väntar på att växa i sina.

Då har vi lilla Forsberg som gör en comeback;

- Men är du säker på att dom inte vuxit ur sina?! (killarna på hell´s, alltså att dom vore för gamla och feta)

Tro mig om ni inte tyckte detta var kul är det antingen fel på er eller så var man helt enkelt tvungen att vara med för sjukatten vad schön kommentar detta var! 

Dagens andra lilla dedication till Emma är när vi efter att ha fikat på  Edelweiss (gallerian) ska vi gå till tunnelbanan och Emma har nya fina vita skor som hennes jeans färgade av sig på (blev lite yttepytte blått på kanten av skon!) Då viker lilla Emma upp sina byxor och för det första visar sitt omaka par sockor (ena randig i två nyanser av brunt, andra blankt brun, Emma -Lär du dig Höger/Vänster fortfarande?!) Men tillbaka till hennes uppvikning som jag direkt kommenterade - Emma du kan förfan inte gå sådär, du ser hur söder ut som helst! Jag kan inte gå jämte dig! Sorry men så ere!
Detta kontrar Emma med att vika upp ännu mer, och javisst sockorna syns ännumera! Men hon gav sig inte utan jag fick allt stå ut med hennes "way-to-much-söderkis-stil". Tror att Emma vart lite för mkt med Mr *.

Emma du vet att du betyder allt för mig, men det här "modet" hoppas jag aldrig mer få se på dig! 

Du är mitt lilla hjärta
XoXoXo
?


                         image8

Emma vs Forsberg
(dont kill me for the pic girls! ;) Ni är riktiga puddingar!)



 

Tyresö eskapader

Som sagt innan så spenderade jag hela helgen hemma hos Anne-Marie, FF! ;D wohoo inte sagt ordet FF sen jag var typ 13 hahah!

Och som ni ser så har jag äntligen mitt bredband i funktion igen, Ame, touch it again and i will kill you, nästan iaf...

Fredag:
Ame och jag var alldeles för lata för att laga mat så fick bli pizza, muuums kan jag säga inte ätit det på tusen år! Därefter tjockade vi oss vidare med chips och dipp, kollade film, Another Gay Movie- se den säger jag bara! OMG! Jag skrattade så jag höll på att dö, nåja kanske inte dö men träningsvärk i magmusklerna hade jag efteråt. Senare blev det natti natt för tröttheten satte i alldeles för mycket för att vi skulle orka hålla oss vakna :)

Lördag:
Oj oj oj vilken kväll, vilken kväll! men först innan kvällen kom vaknade vi ungefär vid ett-tiden (hon har smittat av sig av sin sova-länge ovana på mig!), frukost i magen var gottans och därefter satte vi igång direkt med menyn för kvällen Förrätt; Sallad m. grekisk dressing Huvudrätt; Taco-paj och Skink-paj Efterrätt; Kladdi Kladdkaka.
Tjejerna droppa in vid 5-6 och hungriga som vargar satte vi gafflarna i maten direkt. Vilket dream-team Ame och jag är i köket, gudomligt gott, särskilt vår kladdi kladdkaka!
Chips, dippar, morot och gurksticks och of course CANDY åkte fram, dags för melodifestivalen. Det måste verkligen vara den sämsta skiten som någonsin sänds under året! Kan inte komma på något som skulle toppa det, inte ens Bosse Bildoktorn! Det värsta av allt under programmets gång var att jag blev helt hookad i det, lär ju bli terapeut de närmsta åren nu! Något som jag inte kunde förstå var hur i helsike Charlotte Perreli kunde vinna!? Det var den sämsta skiten jag hört sen Las Ketchup song! Stel som en pinne var hon, såg ut som ett ufo och allt var bara kasst! Snälla kan inte alla oldies bara förstå att dom inte ska vara med längre!
Emma försökte förbrilt att rösta på tvillingarna ett antal gånger, tror ni hon kom fram någon gång?! NÄE! Sedan försökte hon rösta på Sanna Nielsen, tror ni hon kom fram?! NÄE! Hmm konstigt att Charlotte vann??(!!)

Efteråt åkte Singstar & musik på och spriten fram, nu som allt började spåra! Emma och jag fick mitt i allt för oss att vi skulle instrurera (otroligt störda) sexställningar (kläder på) Gud vad dom skrattade, men vafan ibland får man bjuda. Senare dissade Emma oss för att åka till Nils (thanks allot!) Vid 4- tiden joinade Niklas oss (damn he´s gooood at singstar) Lyckades vinna en gång över honom och han vann Hmm kommer inte avslöja men åtskilliga ggr mer över mig!

Först var det Carro som tackade för sig och gick upp och sov, senare Sibina och vid 8-halv 9 (när solen var på väg upp) gick vi andra och sov. Niklas o jag fick sova i vad vi i efterhand vill kalla BASTUN! Fyfan vad varmt det var i det rummet! Stektes ju ihjäl levandes!

Vill tacka alla för en underbar helg!

XoXoXo



Polisernas krogrunda & Chockbilden

Hej hopp, efter gårdagens debatt med Miichi kan jag glädjande säga att jag var vinnaren! (vet att du håller med!)
Men det var faktiskt inte det jag hade tänkt skriva om nu, utan läste i tidningen idag (Metro) en intressant artikel om att polischeferna i Stockholm vill att krogarna ska stänga vid klockan tre, Okej visst,varför?! Jo därför att det är mycket stökiga människor som vid den här tiden hunnit bli rejält fulla och detta skapar då mycket bråk osv... Men Hallå!? Vore det inte bra då om det faktiskt finns kvar ställen som har öppet till fem?! Då slipper ju alla gå hem samtidigt och folkmassan på stan/tunnelbanan/bussar osv minskar ju aningen.. Eller!? Är det bara jag som tänker konstigt?! Tacka vet jag att äntligen så visar politikerna att dom har lite vett i skallen och ger tummen ner för polischefernas förslag! Tack Reinfeldt, låt oss hålla ställerna öppet till fem om inte längre! Och på tal om krogar som har öppet till fem, vad ikatten är det jag har sett, en lastbil som ramat Espresso house/White Room?! :S Tur är att allt är back in buisness och bara en onsdag förlorad!

Nu ska strax Anne-Marie och jag sova, riktigt slut, ikväll har vi haft myspys och flumflum, imorgon kommer resten av tjejerna för middag,singstar, och tyvärr måste jag säga Melodifestivalen, Thank good att skiten snart är över!

P.S High-Tech Anne-Marie har blockat mitt bredband så måste hem och hämta PUK-koden, thanks allot! :P D.S

image6
chockbilden! (foto Scanpix/arkiv)

XoXoXo



Välgörenhet & Nollan

OKey Miichi för att straighta ut några saker, jag är varken en stat eller ett "folk", men jag vet att det går att starta krig ändå- se bara på George W Bush, han kunde som "världsledare" starta ett krig mot många människors ogillande i ett modernt samhälle som vi lever i på 2000-talet. Så jag tror nog att jag som ensam person kan starta ett krig mot dig och nej don´t worry im not gonna kill you, som du skrev "i krig används dödligt våld" i mitt krig så änvänds munnen våld är något som jag är enormt emot!

"hahah du kan nog inte göra mer än att lyfta en sedelbunt gumman" Tyvärr som svar på tal på detta citat så måste jag säga att jag inte använder mig av sedlar utan av cashkortet så jo tack det orkar jag faktiskt lyfta! Jag är ju för sjutton tjej och har handväskan fylld med allt möjligt, vet du vad en sån väger?! Så att lyfta en sedelbunt/cashkort är nog inga probs.

Du skriver att vi "stoltserar vart vi rör oss och över våra ägodelar" hur kommer det sig då att så många vill röra sig runtom där vi är?! Tror allt bara handlar om avundsjuka! Kan ta igår som ett bra exempel, på Laroy tänker sig många att det bara är, som miichi kallar dom bratsen, är där- hur kommer det sig då att ställen som bland annat detta "invaderas" (för trött för att komma på ett bättre ordval!) av den såkallade förorten?!

Och hur kom språket in i denna debatt?! Hur som helt så det enda jag kommer kommentera om detta är att denna dialekt är stockholmska!.

För att komma till ditt sista inlägg om den såkallade "tunnelbaneincidenten" jättefint att ni båda skänkte pengar för vet du vad det är både fem kronor mer än vad jag skulle ge och hundra kronor mer än vad jag skulle ge, så enkelt är det jag är inte typen som ger pengar så där, om jag vill skänka bort mina pengar så ger jag dom till välgörenhet, skulle aldrig falla mig in att ge pengar sådär. Varför vet jag inte men så är det bara, låter drygt kanske, men jag vill inte öppna min väska sådär och ta upp plånboken osv. dessutom så vet ju alla vart pengarna går till, skulle jag vilja ge bort något till dom skulle jag kunna gå och köpa en baugette till dom, sådär då har dom fått käk! och jag har fått några pluspoäng hos S:t Per. 

XoXoXo

Klasskillnader watch and enjoy
http://www.youtube.com/watch?v=VNtDZ-dkFUg&feature=related 

http://www.youtube.com/watch?v=1g1XNPs_tdg



  

Brat vs Ghetto

Nu är krigsyxan i högsta hugg kan jag säga, efter att ha läst ett blogginslag gjort av Miichi (http://miichi.wordpress.com/) så förklarar jag härmed KRIG! Ghetto vs Brat!

Inte första gången som jag får försvara mig själv för ett såkallat "brat" rykte, antigen så är det hur jag är (dryg enligt vissa), klädsel (vaddå så jag ska klä mig som en lodis?), shoppingvanor (so?pengar är till för att spenderas!) men vad är brat för ord egentligen?! Googlar man ordet "Brat" får man inom 0,06 sek 23 600 000 resultat, det första resultatet är från Wikipedia, går man vidare in på den får man förklaringen på ordet Brat;


"Brat (från engelska brat, skitunge) är en pejorativ benämning på manliga ungdomar från den svenska överklassen med en utmärkande kläd- och livsstil. Ordet används oftast om ungdomar som saknar egen inkomst, men lever på sina välbärgade föräldrar. Ordet brat är förknippat med en särskild klädstil, där ett genomgående tema är att kläderna är av något dyrare karaktär men inte nödvändigtvis propra. Pikéskjortor, tighta jeans samt bakåtkammat hår (backslick) är viktiga tillhörighetstecken.

Trots att uttrycket kommer från ett engelskt lånord är begreppet "brat" som det används i Sverige unikt, särskilt vad gäller sammankopplingen med överklass. I andra länder används ordet främst om irriterande småungar, men kan ibland användas även om ungdomar. En skönlitterär skildring av fenomenet "brat" finns i Tjuvarnas marknad av Jan Guillou."

Tack för denna förklaring, alltså härmed kan jag omöjligen vara en brat eftersom jag är TJEJ!
Dock lever jag fortfarande på mina föräldrar men JAG ÄR TJEJ så woho jag kan alltså omöjligen vara Brat!


 Vad man har för livsstil och intressen ska inte behövas namnges med en viss label, okej visst jag ska inte ljuga jag är jävligt bra på att sätta in folk i olika "fack" tex "fack" som ofta förekommer i min vänskapskrets är dom så kallade "förortsungarna", "södermänniskorna" osv, ni fattar vinken liksom, men det är inte så att jag går fram till en person och säger det eller skriver ut en person på det viset, men nu, nu jäklar är det krig mellan oss miichi!

Jag citerar från Miichi´s blogg;
"Jag har inget eemooot "brats" absolut inte.. Jag vill gärna argumentera mot en någon sådan..
jag har EN KOMPIS SOM ÄR BRAT
"

"gick in i hennes internetBLOGG å blev WOOOT:|
hennes blog handlar om stureplan? eller som hon skrivit "Stureplan"..
och om ord som låter som hoooof å dittten å datten haha."
 

" Carroo.. tycker om dig iaf , du är alltid glad å söt! men brat? ja... tyvärr ..
Men okej, då måste jag erkänna att jag accepterar brats? ja.. tydligen
för jag accepterar dig, såå ni kan va sjysta  .. "ni".. DU! endast..
den enda jag träffat som faktiskt fungerar som en människa (eller? nu blir jag rädd  )
nej men soooft, du är soft. brats hatar mig? .. jao, verkar som det för .. jag haha?
har inte de där som kallas för para, flous, green, cash.. kontanter? whatever...."

Jag säger bara en sak KRIG, och jag kommer vinna med hela Stureplansanaman i bakgrunden!

XoXoXo



Måste bara ge credd till lill David för hans sköna klipp!
Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=oHFSttJK_tw


Stureplanshångel & Hunkie

Vilken kväll, party party i all sin glans,var riktigt mysigt på Retro och Viktor lika glad o sprallig.. Senare så drog vi vidare til Laroy som sagt- där eye spot, Mr X och Miss Y omslingrandes på dansgolvet utbytande saliv! Men vad nu, hmm är det inte så att Mr X har flickvänn och Miss Y pojkvän?! Sist jag hörde så var det så, fy fy på er! Som alkohol kan leka med en.. Personligen denna kväll så såg jag min eye-candy, stor liknelse med Danne-boy fast waaay snyggare! Puuh vilken pudding han är ;)

När tjejerna och jag tackat för oss gick vi till bussen, vad det regnade inte kul kan jag säga, såg ut som dränkta pudlar, eller det vore till att förolämpa alla pudlar. Men förskräckliga såg vi ut. När bussen väl kom fylldes den med pirater, någon klass från Märsta hade haft sin studentskiva på Hot Company (research). På nattbussen vill man gärna att det ska vara tyst och lugnt och när det kommer till fulla människor så finns det två typer har vi kommit fram till, den som är full som en burk och slumrar till i sin tystnad sen finns det den typen som skriker och gapar så att folk på andra sidan ekvatorn skulle höra dom! Så tillbaka till våra kära pirater dom var av typ 2, Emma och jag var av typ 1-ingen bra matchning!

XoXoXo


Dagsagenda

Yrtrött och virrig som vanligt ska jag nu försöka schemalägga dagen så jag inte glömmer något, bra att ha en liten reminder!

[ x] Frukost/Brunch, Espresso House/Stureplan
[ x] Skobranschrådet
[x] Trendseminarium
[ x] Shopping,what to wear tonight?!
[ ] Lunch
[ x] Hem, fräscha till
[ x] Möta upp Emma efter träning
[ x] Viktors bjudning+ Utgång
[ x] Natti Natt hos Emma

Jo men detta ser bra ut, bäst jag sätter igång direkt!
XoXoXo


Puuh vilken dag och här sitter jag nu, bråttom som jag har men kan ändå inte slita mig. Vart riktigt trött idag men efter en delicious vaniljlatté på Espresso så var jag någorlunda vaken (för stunden) vidare så har jag vart på skobranschrådet idag, sen ett trendseminarium som hölls av svenska moderådet. Riktigt intressant och kul, men gissa om trötthetenn satte i när man satt så skönt i stolen. Opps good damn nu har jag verkligen bråttom till Emma, får skriva vidare inatt eller imorgon bitti
XoXoXo

Mötte upp tjejerna vid tekniska sen gick vi hem till Sarah för att snygga till oss, och vilka puddingar vi blev.. Vi hann inte med mycket mer än detta, sen var det raka spåret till Retro för Viktors lilla bjudning, myspysigt! Kvällen gled på sedan drog vi alla vidare till Laroy, ((mer om detta senare)). Skön kväll! därefter drog vi oss mot nattbussen, spöregn! 30 min kvar innan bussen gick, smärre kul så vi gick in på 7-eleven för korv o delicious brownie. När vi väl var hemma så slängde jag mig direkt i sängen senare joinade Emma mig. Natti Natt
XoXoXo

Ons 12 Mars


Nu är jag igång igen, äntligen!
Efter ett längre avbrott har jag nu bestämt mig för att återigen börja blogga. Är alldeles för ivrig för att vänta på att hemsidan är klar så tjyvstartar här! Klockan är nu cirka halv 7 på morgonen, och nej jag är inte galen som satt klockan vid den här tiden, jag är fortfarande vaken! Kan verkligen inte sova, nån som har lite valium att buda över så är jag nummer ett! Hörde precis min granne lämna för att gå till jobbet, puh! Skönt att jag har mitt "sportlov" nu, dock inte mycket till lov (framflyttat) skola på förmiddagen och jobba på projektarbetet (Christian Dior) och praktik på Svenska Skobranschrådet på eftermiddagen till 5/halv 6 och mellan allt detta ska man hinna med allt annat. Känns som att idag kommer bli en ytterst lång dag, ser dock fram emot kvällen! Viktor har bjudit in på lite vin o förpartaj på Retro för att sen dra vidare. Det ska bli skönt!
Kommer tillbaka lite senare idag med nytt skvaller, i-spots, must have, alltså det vanliga!

Enjoy the day so long!
XoXoXo


image3
I brist av sömn var det fram med nagellacket och bättra på färgen!



Välkommen till min nya blogg!

Känn dig som hemma är det några frågor eller funderingar så tveka inte att fråga, jag svarar på allt!
Tvärtom, blir snarare glad över kommentarer,vad som är bra och vad som är dåligt!

Kritk kritik kritik!


XoXoXo



RSS 2.0